گاری "دمکراسیزاسیون" آمریکا درکشورهای خاورمیانه به گل نشسته است .ناکامی نسبی غرب در سوریه و اینک موج جدید احساسات ضد آمریکایی ، به دنبال پخش فیلم "بی گناهی مسلمانان"، که با حمله راکتی به سفارت آمریکا در لیبی و کشته شدن کریستوفر استیونس، سفیرو مغز متفکر پروژه سرنگونی قذافی، و سه دیپلمات دیگرآمریکایی همراه بود، حاکی از آن است که احتمالا این بار هم ، چون افغانستان و عراق، آمریکا به تدریج در باتلاق تدابیر رقیبان فرو می رود تا هرچه بیشتراز آبرو و جیب خرج کند و هرچه کمتر نتیجه بگیرد.
در روزهای اخیر، سفارت خانه های فرانسه، دیگر عامل مهم مداخلات مرگبار"بشردوستانه!" نیز، به دنبال انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریات این کشور، به حالت تعطیل درآمدند.
در روزهای اخیر، سفارت خانه های فرانسه، دیگر عامل مهم مداخلات مرگبار"بشردوستانه!" نیز، به دنبال انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریات این کشور، به حالت تعطیل درآمدند.
پروژه بهارعربی ، به مثابه آس اوباما در عرصه سیاست خارجی، شاید به بازی خطرناک با آتش شباهت داشت که تنها می توانست از روی درماندگی به کار گرفته شود و بسیاری از کارشناسان سیاسی آمریکا، از جمله برژینسکی وکیسینجر هم نسبت به خارج شدن دامنه آتش از کنترل مبتکران آن ، هشدار داده بودند.
اینک همان مسلمانانی که برای سرنگون کردن قذافی ، اسد و... به وسیله احزاب و شخصیت های مرتبط با سازمان های جاسوسی غرب به خیابان ها ریختند، با رگ های برآمده تر، در مقابل سفارتخانه های آمریکا و فرانسه ایستاده اند وکیست که نداند که هر موج برخاسته از احساسات خشم آلود مسلمانان، آبی است که به آسیاب سازمان های بنیادگرای واقعا ضد غربی ریخته میشود.
گنادی زوگانوف، رهبر حزب کمونیست روسیه، در رابطه با تحولات اخیر می گوید: "سیاست مداخله در امور داخلی کشورهای عربی که توسط آمریکا عملی می شود، گریبان گیر خود آمریکا شده و ضربه ای تلافی جویانه را به این کشور وارد آورده است".
از زوگانف در همین بخش ازسخنانش، نقل قولی جنجالی بدین صورت منتشر شد:" سفیر کشته شده آمریکا در لیبی ، کارشناس و سازمانده عمده انقلاب در این کشور بوده و او را مثل سگ کشتند". این اظهارات پس از اعتراضات سفارت آمریکا در مسکو ، تکذیب شد و بدین صورت اصلاح گردید که"...نیروهای ناتواجازه دادند که معمر قذافی را وحشیانه کشته و جسدش را مثل سگ روی زمین بکشند."
چنین چالش هایی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، تنها می تواند به تضعیف موقعیت باراک اوباما بیانجامد. همان گونه که واشنگتن پست نیز، 19 سپتامبر، در مقاله ای با عنوان "از هم گسیختگی در سیاست خارجی اوباما"، خاطرنشان ساخت که: اگر میت رامنی، از این کارت نابسامانی سیاست خارجی خوب بهره گیرد، اوباما را برای انتخاب مجدد با مشکل جدی روبرو خواهد کرد.
از طرف دیگر، چنین به نظر می رسد که به خاطر مشکلات عدیده آمریکا، شعارهای جنگ طلبانه رامنی در مورد ایران و مقابله با روسیه، انجام شدنی نیست و ظاهرا عوامل تاثیر گذار در انتخابات، می بایست افکار عمومی را به سمت انتخاب مجدد اوباما سوق دهند. ولی وارد شدن پارامترهای جدید از جمله حمله به سفارتخانه های آمریکا، به روند انتخابات، می تواند در جهت دیگر، یعنی برتری رامنی عمل کند. البته همان عوامل تاثیر گذار پنهان و آشکاردر سیاست های آمریکا،ممکن است براساس برآورد جدید احتمالی خود از قدرت وامکانات ابرقدرت، اتفاقا به دنبال استفاده از این وضعیت، به نفع رامنی باشند. که در این صورت می بایست شاهد زمینه سازی های رسانه ای وتبلیغاتی وسیع در این رابطه، به نفع کمپین میت رامنی، همانگونه که در واشنگتن پست اشاره شده است ، باشیم. ولی فعلا که سر وصدای زیادی در این زمینه به گوش نمی رسد. پس محتمل تر آن است که این رقبای استراتژیک آمریکا هستند که درست در آستانه انتخابات این کشور، سعی دارند، اینگونه با تقویت و تمدید اعتراضات ضدآمریکایی، نتایج سیاسی آن ها را به انتخابات آمریکا تحمیل کنند. یعنی آنان دوست دارند که رامنی و نه اوباما را درکاخ سفید ببینند، تا کوشش در جهت تحقق وعده های انتخاباتی او، هرچه بیشتر آمریکا را با مشکل روبرو سازد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر